Ultima actualizare: ieri, 10:32
Locale

Depozitul ecologic de deșeuri de la Pata Rât beneficiază de un sistem de degazare activă ultramodern

Depozitul ecologic de deșeuri de la Pata Rât beneficiază de un sistem de degazare activă ultramodern. Consiliul Județean Cluj anunță montarea, la depozitul ecologic de deșeuri recent închis de la Pata Rât, a unui sistem modern de degazare activă. Rolul acestuia este de a capta, prin aspirare, emanațiile de metan, bioxid de carbon şi gaze de descompunere din corpul depozitului, gaze care, ulterior, sunt neutralizate într-o unitate dedicată.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Putem afirma acum, cu toată responsabilitatea, că problema poluării de la Pata Rât devine istorie. După ce a fost stopată poluarea apei și a solului, nici aerul din zonă nu va mai avea de suferit în vreun fel. Solul, apa și aerul, elemente ale ecosistemului din zonă, devin, astfel, pe deplin sigure și nepoluante”.

Instalația de colectare și ardere a biogazului este una integrată, compusă din mai multe subansamble interconectate: o unitate de ardere, un sistem de evacuare a condensului, patru substații de gaz, o rețea de conducte de colectare și transport, respectiv nu mai puțin de 77 de puțuri de degazare răspândite pe întreg corpul depozitului.

Cu o capacitate de procesare de circa 700 mc biogaz/oră, instalația de degazare instalată este una electronică, ultramodernă, motiv pentru care ea va funcționa în regim autonom, fără a fi nevoie de o operare manuală.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Depozitul ecologic de deșeuri de la Pata Rât beneficiază de un sistem de degazare activă ultramodern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PRO România Cluj solicită Consiliului Județean să asigure echipamentul de protecție pentru Jandarmerie, Poliție și SMURD

PRO România Cluj solicită Consiliului Județean să asigure necesarul de echipament de protecție pentru personalul din Jandarmerie, Poliție și SMURD...

Închide