Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Măsuri speciale împotriva coronavirusului. Se interzic adunările publice. Nerespectarea regulilor poate duce la privarea de libertate

Măsuri speciale împotriva coronavirusului. Se interzic adunările publice. Nerespectarea regulilor poate duce la privarea de libertate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că autorităţile au decis azi să interzică activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane. În cazul în care participă mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local.
Această măsură este valabilă până la 31 martie, dar poate fi prelungită.

“Începând de astăzi se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activităţi care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivelul local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor şi a tipului de activitate. Aceste măsuri se pot prelungi şi după data de 31 martie”, a spus Raed Arafat.

Printre activităţile publice vizate se numără concertele, competiţiile sportive etc.

O altă măsură se referă la faptul că vor fi sistate stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale.
De asemenea, cei aflaţi în carantină şi care vor să plece în străinătate nu pot părăsi domiciliul.

În anumite cazuri de nerespectare a măsurilor decise de autorităţi intră în vigoare legea penală şi persoanele respective pot fi private de libertate.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Măsuri speciale împotriva coronavirusului. Se interzic adunările publice. Nerespectarea regulilor poate duce la privarea de libertate:

vezi şi:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Păpuşa mesajelor secrete a Doinei Cornea. Obiecte ale disidentei, scoase la vânzare

Păpuşa mesajelor secrete a Doinei Cornea. Obiecte ale disidentei, scoase la vânzare. Mai multe obiecte ale celebrei disidente anticomuniste clujene,...

Închide