Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

FOTOGALERIE. Păpuşa mesajelor secrete a Doinei Cornea. Obiecte ale disidentei, scoase la vânzare

Păpuşa mesajelor secrete a Doinei Cornea. Obiecte ale disidentei, scoase la vânzare.

Mai multe obiecte ale celebrei disidente anticomuniste clujene, Doina Cornea, vor fi scoase la licitaţie.

 

Ceasuri, tablouri

La licitația care va avea loc în 24 martie la București vor fi vândute un număr de 28 de obiecte, printre care ceasul de mână al Doinei Cornea, marca Eterna Matic, una dintre păpușile folosite pentru a trimite mesaje secrete în străinătate, picturi ale fostei dizidente sau celebra bască din lână tricotată de mâna ei.

Obiectele vândute, precum şi un concert caritabil care a avut loc azi, sunt pentru înfiinţarea Fundaţiei Doina Cornea.

Violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius, și ansamblul „Flauto Dolce” au susținut azi un concert caritabil în beneficiul Fundației „Doina Cornea”.

”Concertul urmărește să strângă fondurile necesare pentru înființarea Fundației Doina Cornea, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. Concertul a fost susținut de violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius, și ansamblul Flauto Dolce. Fiecare bilet cumpărat pentru acest concert reprezintă o cărămidă din care se va construi Fundația. Pentru strângerea fondurilor necesare, se scot la licitație mai multe obiecte personale și obiecte de artă care i-au aparținut sau au fost create de Doina Cornea”, a spus fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas. El este inițiatorul concertului caritabil ”Lumina din întuneric” alături de Julie Combes, nepoata fostei dizidente a regimului comunist.

 

Emil Constantinescu a fost prezent

Printre alţii, la eveniment au fost prezenţi fostul preşedinte al României Emil Constantinescu şi istoricul Marius Oprea.

”Despre Doina Cornea trebuie să se învețe în școlile primare și în universități, despre Doina Cornea trebuie să se scrie cărți. E nevoie de o fundație care să păstreze moștenirea pe care viața și opera Doinei Cornea ne-a lăsat. Doina Cornea nu avea nevoie de nimic de la nimeni, a fost dăruită de Dumnezeu cu totul”, a spus Emil Constantinescu.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
FOTOGALERIE. Păpuşa mesajelor secrete a Doinei Cornea. Obiecte ale disidentei, scoase la vânzare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Mesaje WatsApp care îţi sparg conturile. Se întâmplă şi în Cluj. Oficialităţile române avertizează că mesaje promoţionale la Lidl îţi pot fura identitatea

Mesaje WatsApp care îţi sparg conturile. Se întâmplă şi în Cluj. Oficialităţile române avertizează că mesaje promoţionale la Lidl îţi...

Închide