Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Spitalul de pneumoftiziologie, pregătit pentru coronavirus. La Infecţioase Cluj e plin. Ne aşteptăm la mii de cazuri

Spitalul de pneumoftiziologie, pregătit pentru coronavirus. La Infecţioase e plin. Ne aşteptăm la mii de cazuri.

Spitalul Clinic de Pneuomoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca este pregătit pentru spitalizarea câtorva zeci de persoane cu coronavirus. Dar numai deocamdată. La spitalul clujean sunt deja internate 22 de persoane cu coronavirus, însă partea grea va veni după ce Spitalul de boli infecţioase va deveni neîncăpător şi după ce vor fi înregistrate mii de cazuri, aşa cum se aşteaptă.

 

Vor fi mii de bolnavi, capacitatea va fi depăşită

„Ne pregătim. Noi avem deja 22 de bolnavi pozitiv, forme medii şi uşoare. Terapia intensivă este pregătită şi ne tot instruim şi ne ajutăm unii pe alţii ca să meargă bine. Acum am primit ceva echipamente şi sper să mai primim. Că aici era problema peronalului, care a reacţionat. Dar acum avem, cel puţin pentru două săptămâni. Şi medicamente. Mergem cum putem. Acum ne descurcăm, că până acum am avut emoţii. Avem echipamentele medicale, cel puţin pentru două săptămâni, şi medicamente. Acum, noi suntem pregătiţi, să zicem. Avem o capacitate de 76 de paturi, care sunt pentru COVID, dintre care cinci sunt pentru terapie intensivă. Echipa de gardă este pregătită şi la terapie intensivă. Infecţioasele sunt aproape pline şi când se umple acolo, noi imediat primim bolnavi. Dar capacităţile acestea vor fi depăşite. Când se vor face testări masive, vor fi mii de oameni. Dacă vor fi mii de cazuri, 10.000, cum zice ministrul Sănătăţii, atunci o să fie o problemă. Şi dacă vor fi cazuri grave, depăşeşte capacitatea terapiilor intensive, 2.000 de paturi. Şi o problemă e cu ventilatoarele”, spune managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Vasile Mureşan.

 

Unii şi-au dat demisia

Spitalul a fost aprovizionat pentru moment cu echipamentele şi medicamentele necesare, însă o problemă încă nerezolvată integral o reprezită personalul medical. Au existat şi câteva cazuri de infirmiere care au demisionat din cauza fricii de coronavirus.

„Noi avem un pavilion numai cu COVID şi cine să lucreze acolo… Unii şi-au dat demisia. Patru persoane au plecat –infirmiere, femei de serviciu- şi mai sunt câţiva care nu pot să facă naveta de la ţară, nu mai au cu ce să vină. Am mai găsit parţial persoane cu care să înlocuiesc, dar nu mai vrea să vină nimeni să lucreze, de frică. Şi dacă se îmbolnăveşte personalul… Sperăm să se facă testări la personal. Deci deocamdată noi avem şi echipamente, şi medicamente, suntem pregătiţi. Cu resursele umane ne-om descurca cum vom putea”, mai spune Vasile Mureşan.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Spitalul de pneumoftiziologie, pregătit pentru coronavirus. La Infecţioase e plin. Ne aşteptăm la mii de cazuri:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
coronavirus
Coronavirus România: Încă două decese. Pacienţii n-au avut contact cu niciun caz confirmat

Coronavirus România. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp încă două decese ale unor pacienți infectați cu COVID-19....

Închide