Ultima actualizare: ieri, 10:32
Locale

Târg apicol organizat în premieră la USAMV Cluj-Napoca

Târg apicol organizat în premieră la USAMV Cluj-Napoca. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca găzduiește, în premieră, în 7 și 8 martie 2020, Târgul Apicol – un eveniment unicat, care se adresează apicultorilor, specialiștilor în domeniu, cercetătorilor, precum și publicului larg.

Vor fi prezenți apicultori din zona Transilvaniei, care vor oferi spre degustare sorturi de miere și polen, iar vizitatorii vor avea ocazia să participe și la expoziția de utilaje și echipamente apicole necesare în stupine.

Evenimentul se va derula între orele 8.00 – 18.00 și este organizat în parteneriat cu compania ”Viitor Sănătos”, cu care se continuă astfel colaborarea pentru promovarea calității și eficienței în apicultura românească.

Reuniunea programată pe durata a două zile în campusul USAMV Cluj-Napoca va include spațiu expozițional, precum și numeroase comunicări științifice și de management pe teme apicole. În cadrul târgului se vor afla și expozanți de la Asociația Meșterilor Populari Cluj. Standurile acestora, dar și cele ale expozanților apicoli vor fi amplasate pe aleile din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”.

Târg apicol organizat în premieră la USAMV Cluj-Napoca

Sesiunea de comunicări științifice va avea loc în 7 martie, între orele 12.00 – 16.00, în Aula Magna ”Mihai Șerban”, iar temele care vor fi prezentate de cercetători și biologi sunt: Implementarea proiectului B-GOOD în România, Actualități în Patologia apicolă, Calitatea produselor apicole, Biomonitorizarea cu albine melifere, Genetica rezistenței albinelor la Varroa.

”Este o oportunitate unică de a stabili legături directe cu producătorii de miere, polen, propolis, apilarnil, lăptișor de matcă și de ceară, astfel încât va exista garanția că produsele sunt 100% naturale”, au transmis organizatorii, Prof. dr. Daniel Dezmirean, decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, și ing. Radu Pandrea, din partea ”Viitor Sănătos”.

USAMV CN este un actor important în regiunea Transilvaniei în domeniul apiculturii, prin activitățile de cercetare și serviciile de analize în controlul calității produselor apicole ale laboratorului APHIS-DIA, cu acreditare RENAR și sanitar-veterinară.

”Viitor Sănătos” este o companie care activează în apicultura din România, în principal axată pe consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor europene și pe tematică apicolă cu referire la utilajele necesare în apicultură. Până în prezent, peste 500 de apicultori români au beneficiat de consultanță în implementarea proiectelor europene prin colaborarea cu ”Viitor sănătos”.

Târg apicol organizat în premieră la USAMV Cluj-Napoca

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
41 de tineri primesc bani pentru școala de șoferi din partea MOL România. Au fost depuse 250 de solicitări

Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini financiar 41 de tineri din medii defavorizate în procesul de obținere...

Închide