Ultima actualizare: ieri, 12:48
Locale

Vești bune în era coronavirus. Fermierii români pot beneficia de ajutoare de stat de până la 100.000 euro

Eurodeputatul de Cluj, Daniel Buda, a anunțat o veste bună, și anume faptul că rermierii români pot beneficia de ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro!

”Având în vedere contextul generat de Covid-19 și efectele sale asupra sectorului agricol, Comisia Europeană, prin Comisarul pentru Agricultură, domnul Janusz Wojciechowski, a anunțat faptul că oferă fermierilor europeni și implicit și fermierilor români, ajutoare de stat de până la 100.000 euro plus ajutoare de minimis în valoare de 20.000 euro”, a spus Buda.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, el apreciază decizia ca fiind mai mult decât necesară.

În același timp, statele membre trebuie să găsească pârghii pentru ca sectorul agricol să își păstreze capacitatea de a furniza hrana la prețuri accesibile.

”În aceste vremuri dificile, când fiecare dintre noi trebuie să reducă la minimum contactul social, este foarte important ca fermierii să fie încrezători în capacitatea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, care a demonstrat și în ultimele zile, prin deciziile luate, că este aproape de sectorul economic”, a mai spus Daniel Buda.

România are capacitatea de a-și hrăni populația

România în mod cert are capacitatea de a produce alimente necesare pentru a-și hrăni populația dar, în același timp, populația trebuie să se orienteze să consume produse românești ceea ce, în mod direct, înseamnă un sprijin acordat sectorului agricol din România.

În calitate de europarlamentar, Buda îi asigură pe fermierii din România și din Uniunea Europeană că Parlamentul European, Comisia Europeană și Guvernul României, au pârghiile și mecanismele necesare de a preveni o criză alimentară.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Semnal de alarmă, medic clujean de la Medicală 1: Clinica este complet nepotrivită primirii bolnavilor cu CoVid-19

Doctorul Alin Iliescu, medic clujean de la Clinica Medicală nr. 1 Cluj-Napoca, a transmis un mesaj public de avertisment asupra...

Închide