Ultima actualizare: 18.6.2024
Locale

Alin Tișe: Spitalul Regional din Cluj, misiune îndeplinită

Alin Tișe: Spitalul Regional din Cluj, misiune îndeplinită. Faptul că la nivelul Guvernului României s-a semnat finanțarea necesară pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj demonstrează că dosarul și obligațiile asumate de către Consiliul Județean Cluj au fost îndeplinite. Astfel, situația de la Cluj este clară și în stadiu avansat.

Reamintim că terenul a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia. Astfel, Consiliul Județean a mutat de pe amplasament un depozit de muniție și a demolat clădirile existente pe teren.

De asemenea, Consiliul Județean Cluj a întocmit toate documentațiile juridice și de urbanism necesare, astfel încât terenul a devenit liber de orice sarcină. Totodată, administrația județeană a asumat și suportat inclusiv cheltuielile necesare realizării infrastructurii primare, respectiv realizarea de branșamente și racorduri la rețelele de utilități. În plus, Consiliul Județean s-a asigurat de cuprinderea, în cadrul Proiectului Centurii Metropolitane clujene a minim două căi rutiere de acces spre amplasament, una din DN1 și alta pe latura de est.

În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății cu situația pe deplin clară, pentru a se putea solicita și obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Consiliul Județean Cluj asigură toate autoritățile implicate în edificarea acestui obiectiv de interes strategic de întregul suport tehnic necesar astfel încât Spitalul Regional de Urgență Cluj să devină realitate în cel mai scurt timp posibil, în beneficiul milioanelor de pacienți din zona Transilvaniei.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Alin Tișe: Spitalul Regional din Cluj, misiune îndeplinită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
2657 decese de coronavirus în România! Simularea după care guvernul se aprovizionează cu materiale

2657 decese de coronavirus în România! Simularea după care guvernul se aprovizionează cu materiale. Angajatul guvernamental Bogdan Micu a făcut...

Închide