Ultima actualizare: ieri, 12:48
Naţionale

FOTO. “Șefa de la 9” – o pensionară recalcitrantă, și-a deschis magazin clandestin în vârful blocului

FOTO. “Șefa de la 9” – o pensionară recalcitrantă, și-a deschis magazin clandestin în vârful blocului. Situație ireală într-un bloc din capitală. O bătrână de 73 de ani și-a deschis ilegal un magazin la etajul 9 al unui bloc. Depozita produse inclusiv în baie și nu ducea lipsă de clienți. Ba din cauza lor, că erau foarte gălăgioșo a și fost reclamată la poliție.

Vezi foto la finalul articolului cu magazinul clandestin.

O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul “la înățime”. La etajul 9 al unui bloc din Capitală, doamna transformase un apartament în magazin cu de toate. Dar fără vreo autorizație de funcționare.
In spaţiul respectiv „șefa de la 9” – așa cum e cunoscută printre vecini – îşi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: țigările, în baie: pufuleții, în camera mare: conservele și detergenții. Lucra și după un program: între 07 și 21:00. Afișat, mare, pe uşa de fier. De ceva timp își modernizase afacerea – „trăgea la xerox”.

Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat că buticul era la un pas să se transforme în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de țigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorașele de la ușă”, se susține în reclamația primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor. Potrivit acestora, persoana reclamata este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este și recalcitrantă: țipă și blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificație care sunt comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoșe murdare și depozitate în „cutii infecte”.

Acest caz a fost constatat după ce mai mulţi locatari ai unui bloc din sectorul 4 al Capitalei s-au plâns că la etajul 9 al imobilului funcționează, ilegal, un magazin. Pe lângă gălăgia și mizeria produse de clienți, oamenii au reclamat și lipsa avizelor necesare funcționării buticului. În urma sesizării, un echipaj mixt format din polițiști locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București şi ai Poliției Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicată și a luat legătura cu reprezentantul legal al societății comerciale. În urma verificărilor, polițiști au constatat că din documentația prezentată de către administrator lipseau actele de înregistrare sanitară, avizul de funcționare emis de către autoritatea locală precum și acordul asociației de proprietari cu privire la funcționarea magazinului alimentar.

Pentru deficiențele constatate, „șefa de la 9” a fost sancționată contravențional., scriu reprezentanții Poliției Locale din București.

 

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Klaus Iohannis: Nu vor mai fi restricții de circulație, dar măștile vor fi obligatorii

Klaus Iohannis: Nu vor mai fi restricții de circulație, dar măștile vor fi obligatorii. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri,...

Închide