Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Ordonanța Militară nr. 7. Noile măsuri și restricții aplicate
Locale

INCONȘTIENȚĂ! Dezlegare la plimbare de la Vela și PF Daniel, românii au voie să își ia paștile de la biserici

Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, a semnat un acord cu Patriarhia Româmă pentru a împărţi Sfintele Paşte şi Lumina Sfânta de Paști cu ajutorul jandarmilor și polițiștilor. Cu alte cuvinte, ministrul Marcel Vela a dat românilor dezlegare la plimbare în plină pandemie de coronavirus!

Astfel, paștile vor fi distribuite credincioşilor in zilele de vineri si sambata in intervalul orat 7-17 in toate parohiiile din Patriarhia Română, nu la domiciliul acestora!

Ministrul Marcel Vela a anunțat că în declaratia pe proprie raspundere oamenii vor trece numele lacasului de cult iar angajatii parohiei si voluntarii vor asigura respectarea distantei sociale avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

”Distribuirea luminii aduse de la Ierusalim se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica. Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei respectand regulile de distantare sociala. In noaptea de inviere e permisa circulatia tuturor preotilor si a voluntarilor”, a spus Vela.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Lidl Cluj, închis pentru produse expirate! Protecţia Consumatorului a descoperit produse expirate de 45 de zile

Lidl Cluj, închis pentru produse expirate. Protecţia Consumatorului a descoperit produse expirate de 45 de zile. Alături de Lidl din...

Închide