Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Ministrul economiei: Ne așteptăm la o scăderea prețului la benzină și motorină

Pe fondul crizei petrolului din SUA, ministrul economiei a anunțat că este posibil ca și în România să se resimtă acest lucru printr-o scădere a prețului la pompă.

 

“Ceea ce se poate întâmpla pe termen scurt, pe o scădere în continuare a cotaţiei barilului Brent în Europa, este să avem o scădere a preţului la pompă al benzinei şi motorinei, ceea ce pentru populaţie poate fi un lucru pozitiv, dar din punctul meu de vedere îmi arată că economia este în continuare în descreştere şi consumul scade. În condiţiile în care preţul Brent va scădea, va scădea şi cotaţia la staţiile de carburanţi din România. Guvernul a adoptat o Ordonanţă săptămâna trecută prin care acordăm o derogare producătorilor de carburanţi de la procentele de amestec de carburant bio în benzină şi motorină. Pe perioada stării de urgenţă, practic se pot introduce motivat şi cu aprobarea Ministerului Economiei şi procente mai mici de biocarburant în benzină şi motorină şi asta va duce la o destocare a capacităţilor din rafinării. Există posibilitatea ca şi cotaţia Brent să scadă, dar nu într-un ritm dramatic de acest fel”, a afirmat Virgil-Daniel POPESCU, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Ministrul economiei: Ne așteptăm la o scăderea prețului la benzină și motorină

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Încă patru persoane au murit. Bilanțul deceselor ajunge la 482

Încă patru persoane au murit. Bilanțul deceselor ajunge la 482. Cele patru persoane aveau și alte boli adiacente. Deces 479 -...

Închide