Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Numărul morţilor creşte exponenţial în România! 2.700 de morţi n-ar fi mulţi, arată Societatea Română de Epidemiologie

Numărul morţilor creşte exponenţial în România. 2.700 de morţi n-ar fi mulţi, potrivit Societăţii Române de Epidemiologie.

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. Dr. Doina Azoicăi, spune că analizele matematice care indică aproape 2.700 de morţi în România din cauza coronavirusului sunt corecte şi că cifra nu este mare, dacă ne raportăm la alte ţări.

 

O rată a fatalităţii de 2% nu e mult

„Ca om şi ca medic spun că şi un mort e mult. Dar dacă fac o analiză seacă, comparând cu drama din Italia, Spania, sigur că mi se pare că nu este mult. Dar mi se pare cinic să spun lucrul acesta, fiindcă sunt medic, sunt om şi fiecare deces înseamnă drama unui om, a unei familii, a societăţii. Dar calculând la rece rata fatalităţii –câte decese sunt prin infecţia aceasta la câte persoane diagnosticate există la un moment dat-, noi, dacă ne situăm la o valoare de 2%, putem spune că stăm bine. În unele ţări, această rată a fatalităţii a ajuns şi la peste 10%, cum este situaţia Italiei”, spune Doina Azoicăi.

Angajatul guvernamental Bogdan Micu a făcut o analiză matematică potrivit căreia în România vor fi înregistrate, până pe 1 iulie, 2.657 de decese cauzate de coronavirus.

„Este un model matematic. Sunt nişte prognoze pe care nu pot să nu le cred. Am văzut şi eu prognozele dlui Bogdan Micu şi mi s-a părut o analiză profesionistă, a luat în calcul multe variabile. Modelul pe care l-a aplicat e după nişte modele matematice recomandate de OMS”, a mai spus Doina Azoicăi.

 

Luna aceasta vom avea cei mai mulţi bolnavi

Potrivit acesteia, un vârf al numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus va fi, în România, la mijlocul lunii aprilie.

„În momentul de faţă suntem în evoluţia epidemiei, pandemiei. În România este în evoluţie, categoric, ne aşteptăm ca numărul de cazuri să crească. Creşterea este cu 200-250 de cazuri zilnic, este o creştere treptată, dar oricând ne putem aştepta la o creştere exponenţială. Suntem spre vârful fenomenului epidemic din România, suntem pe partea ascendentă. Probabil că vom avea o ceştere mare la jumătatea lunii aprilie, de sărbătorile de Paşti. Dar sper că lumea va înţelege să respecte regulile, fiindcă suntem în moment de criză. Estimez că în jurul sărbătorilor de Paşti şi după terminarea lor, după care să sperăm că va fi o scădere”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

 

133 de morţi în 12 zile şi 3.200 de bolnavi în 5 săptămâni

În România, numărul de îmbolnăviri şi de decese din cauza coronavirusului au crescut exponenţial. Primul caz de coronavirus depistat în România a fost pe 26 februarie, iar acum numărul celor depistaţi a ajuns la 3.200.

De asemenea, primele decese cauzate de coronavirus în România au fost pe 22 martie, iar acum numărul morţilor a ajuns la 133, în mai puţin de două săptămâni.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Numărul morţilor creşte exponenţial în România. 2.700 de morţi n-ar fi mulţi, potrivit Societăţii Române de Epidemiologie:

 

citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Lucrările la Parcul Între Lacuri din Cluj-Napoca se apropie de finalizare
Lucrările la Parcul Între Lacuri din Cluj-Napoca se apropie de finalizare

Lucrările la Parcul Între Lacuri din Cluj-Napoca se apropie de finalizare. Cu o suprafață de 9450 mp, parcul dispune de...

Închide