Ultima actualizare: azi, 11:08
Naţionale

România trimite 42 de cadre medicale să ajute Republica Moldova în timp de pandemie

România trimite 42 de cadre medicale să ajute Republica Moldova în timp de pandemie. O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Deplasarea către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN.

Medicii şi asistenţii medicali cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă vor desfăşura, timp de 15 zile, activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din unităţi sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul. Echipamentele de protecţie pentru echipa medicală – combinezoane, măşti, mănuşi şi viziere – vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autorităţile responsabile din Republica Moldova şi asigurarea logistică vor fi realizate de doi ofiţeri din cadrul IGSU.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova. Izoletele, de concepţie şi producţie românească, dezvoltate de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinesc standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infectate.

Medicii, din mai multe oraşe ale ţării, se vor reuni la Iaşi, de unde vor pleca înspre Republica Moldova în prezenţa premierului României, Ludovic Orban, ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

Acţiunea face parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

România trimite 42 de cadre medicale să ajute Republica Moldova în timp de pandemie

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Ne apropiem de 700 de morți. Numărul deceselor de coronavirus în România este în creștere

 Ne apropiem de 700 de morți. Numărul deceselor de coronavirus în România este în creștere. Pe teritoriul României au fost...

Închide