Ultima actualizare: 26.2.2023
Locale

Situația măsurilor luate în contextul crizei COVID-19 în județul Cluj

Polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari continuă să acționeze pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin dinafara granițelor țării.

Situație măsuri COVID-19, în județul Cluj, potrivit Prefecturii Cluj:

🔴 Efective angrenate (politiști, jandarmi, politisti locali, militari) – 747

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină: 508

🔴 Locații de carantinare/izolare asigurate cu măsuri de ordine publică – 219

🔴 Societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență – 42

🔴 Sancțiuni contravenționale aplicate – 250 ; valoare – 502,309 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației)

🔴 116 salvatori din cadrul ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

🔴 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 53 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

🔴 Peste 170 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 593 persoane în carantină, 1.222 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 96 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Incendiu la o casă nelocuită din județul Cluj. Au intervenit pompierii

O autospecială a intervenit, în cursul acestei dimineți, ca urmare a unui incendiu care a cuprins o casă nelocuită din...

Închide