Ultima actualizare: azi, 15:44
Locale

Statistici Cluj. 7 dosare penale și 43 de cetățeni transportați cu izoleta

Potrivit informațiilor oferite de prefectul județului Cluj, până în prezent în județ au fost întocmite 7 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. De asemenea în ultimele 24 de ore au fost transportați 43 de cetățeni cu izoleta.

🔴 Efective angrenate (politiști, jandarmi, politisti locali, militari) – 640

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină: 434

🔴 Societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență – 23

🔴 Sancțiuni contravenționale aplicate – 129; valoare – 222.215 lei (majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației)

❗❗❗ De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 7 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

🔴 În domeniul situațiilor de urgență 92 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și al operatorilor privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

🔴 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 43 de cetățeni, în condiții de izolare biologică, pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

🔴 44 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 172 persoane în carantină, 510 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 143 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Statistici Cluj. 7 dosare penale și 43 de cetățeni transportați cu izoleta

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pentru 13.000 de clujeni s-a cerut șomaj tehnic

Pentru 13.000 de clujeni s-a cerut șomaj tehnic. Urmare a instituirii stării de urgență, prin Decretul 195 din 16.03.2020 și...

Închide