Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

UDMR: Marcel Vela și BOR îi discrimnează pe catolici și protestanți. Ortodocșii să stea acasă

UDMR: Marcel Vela și BOR îi discrimnează pe catolici și protestanți. Ortodocșii să stea acasă. După ce ieri Marcel Velea a anunțat că ortodocșii pot merge la biserică să își ia pâinea și vinul pentru care se roagă preotul în Joia Mare, UDMR a dat un comunicat de presă în care cere premierului să anuleze această decizie.
Iată ce spun reprezentanții Uniunii Democrat Maghiare din România:
Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației.
În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.
Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice.
Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.
Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia.
Paște binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor și al familiilor, dar și pentru al oamenilor din toată țara, prietenii noștri ortodocși vor înțelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricțiilor nu se va ajunge decât la agravarea situației.
Prin urmare, îi rugăm să rămână și să sărbătorească acasă!
Potrivit informațiilor anunțate ieri de către Ministrul Marcel Vela, distribuirea sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și a patrulelor MAI aflate în misiune sâmbătă.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, evitându-se grupurile mai mari de 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi sfânta lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor.

În zonele carantinate, sfânta lumină va fi dusă cu ajutorul personalului MAI, de la centrele episcopale la parohiile din zonele carantinate.

În noaptea de Înviere este permisă circulaţia tuturor preoţilor care distribuie sfânta lumină în casele credincioşilor, cât şi a voluntarilor, care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască şi mănuşi de protecţie.

UDMR: Marcel Vela și BOR îi discrimnează pe catolici și protestanți. Ortodocșii să stea

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
S-a prelungit starea de urgență până pe 14 mai. Președintele Iohannis a anuțat în urmă cu puțin timp

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, prelungirea stării de urgenţă, cu încă 30 de zile. Şeful statului a spus că...

Închide