Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Ambulanţă pentru transportul gratuit al pacienţilor. Proiect al Arhiepiscopiei Clujului

Ambulanţă pentru transportul gratuit al pacienţilor. Proiect al Arhiepiscopiei Clujului.

Pacienţii de la Centru de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie vor avea la dispoziţie o ambulanţă pentru transport.

Un nou proiect medical gratuit al Arhiepiscopiei Clujului – ambulanță pentru transportul pacienților!

Pentru transportul neasistat al unui pacient de la domiciliu sau de la un spital la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, sunt necesare câteva ore de așteptare.

Pentru omul sănătos nu-i un capăt de lume când așteaptă ore. Cel mult se enervează. Fițe. Dar când durerea totală e prezentă sau când ai nevoie de 7 fiole de morfină ca să schimbi un scutec, clipele devin veșnicie și răbdarea nu mai găsește clauze atenuante.

Mi-a fost jenă de multe ori să le spun familiilor pacienților că-i nevoie să apeleze la servicii private de ambulanță. O dată am încercat, apoi m-am lecuit. Doamna m-a întrebat dacă 150 lei pentru 2 km mi se pare puțin? (acum e 250-350 lei în interiorul orașului). Altă dată am fost sunat sâmbătă pe la ora 21, să mi se spună că o ambulanță a devenit disponibilă și ar fi posibil un transfer. Eram la duș.

Revenind, pentru ca ambulanța asta să ajungă la noi, am avut sprijinul celor de la Rotary Club Opera. Am vrut să-i amintesc pe toți, dar mi-am dat seama că ar fi aproape imposibil. Ideea i-a aparținut doamnei Anca Pintilie. Pe toți însă îi va pomeni Cel-de-Sus: actori, oameni ai muzicii, iubitori ai artelor plastice, fani/producători ai berii și cidrului artizanal și mulți, mulți alți reprezentanți ai societății civile și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul unor oameni pentru care clipa chiar contează.

Au fost organizate mai multe evenimente (amintesc câteva: Duelul Viorilor, Menajeria de sticlă, Sogno – maestrul Florin Estefan, Declarație – actrița Elena Ivanca, Concert’n 4-1+2 – Ada Milea, Battle Cidru vs. Bere – Harvester & Kutuma) prin care s-a obținut suma necesară achiziționării, dotării și autorizării unei ambulanțe tip A1.

Începând cu data de 15 mai, ambulanța va fi disponibilă pentru pacienții Centrului, astfel încât ei nu vor mai fi nevoiți să aștepte „salvarea” (la propriu și la figurat) și nici s-o plătească!

Bunul Dumnezeu să le răsplătească tuturor celor implicați!”, scrie Bogdan Chiorean, managerul Centrului.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Ambulanţă pentru transportul gratuit al pacienţilor. Proiect al Arhiepiscopiei Clujului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
După coronavirus, şi rujeola loveşte Clujul. Suntem judeţ în top. 64 de morţi în ţară

După coronavirus, şi rujeola loveşte Clujul. Suntem judeţ în top. 64 de morţi în ţară. Alte 24 de cazuri noi...

Închide