Ultima actualizare: 15.11.2023
Naţionale

Anumite mall-uri și terase pot fi deschise în perioada stării de alertă. Legea a fost modificată

Terasele și anumite mall-uri pot fi deschise în perioada stării de alertă, după ce legea a fost, din nou, modificată. Noul raport elaborat de deputații din Comisia Juridică cuprinde mai multe modificări printre care introducerea magazinelor care pot fi deschise în perioada stării de alertă și a mall-urilor mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați. De asemenea, pe perioada stării de urgență pot fi deschise terasele.

Potrivit legii, cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale și în transportul în comun.

În legea care reglementează starea de alertă, au fost introduse toate măsurile prin care autoritățile pot institui carantina, izolarea sau măsuri de restricționare a circulației. Sunt prevăzute și amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor. De asemenea, autoritățile pot, în baza legii, restricționa organizărea și desfășurărarea unor mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spații deschise, precum și a unor întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise.

Se poate restrânge sau interzice circulația persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Vacanţele în Europa se vor relua în iulie! Anunțul celei mai mari agenții de turism

Vacanţele în Europa se vor relua în iulie! Turismul va reveni cel mai târziu în 2022 la nivelul înregistrat înaintea...

Închide