Ultima actualizare: 22.9.2022
Locale

FOTO. Amendă de 3000 de lei pentru O MIE de metri cubi de lemene fără acte

La data de 25 mai a.c., polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului forestier.

Acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul Gărzii Forestiere Cluj, au urmărit identificarea nerespectării prevederilor legale de către operatorii economici.

În urma controlului de specialitate, au fost constatate nereguli ale activitații desfășurate de către un operator economic din muncipiul Cluj-Napoca.

În perioada 27.11.2019-25.05.2020, acesta ar fi expediat un număr de 57 avize de însoțire secundare, cu un volum de 1125,74 mc – lemn rotund (pin, plop și mesteacăn), din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale, fără ca societatea comercială să dețină puncte de lucru sau depozite temporare în locurile din care au fost încărcate/emise avizele sus-amintite.

Agentul economic a fost sancționat cu amendă de 3000 lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 1125,74 mc de material lemnos, a fost confiscată valoric.

Polițiștii clujeni vor continua și în perioada următoare acțiunile pentru protejarea fondului forestier.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Amendă de 3000 de lei pentru O MIE de metri cubi de lemene fără acte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujeni amendați pentru că nu purtau mască. Se întâmplă în cartierul Gheorgheni

Clujeni amendați pentru că nu purtau mască. Se întâmplă în cartierul Gheorgheni. Poliţiştii clujeni acționează pentru menținerea unui climat optim...

Închide