Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

21 de palestinieni și sirieni au forțat frontiera României. Au fost prinși de polițiști

21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, opriţi la frontiera de nord – vest a ţării
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat douăzeci şi unu de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 27 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, jud. Satu Mare, un grup de douăzeci şi unu de cetăţeni străini. Aceştia se deplasau pe jos încercând să treacă fraudulos frontiera din România în ţara vecină. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouăsprezece bărbaţi, o femeie şi un minor, cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. La cercetări persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de persoane din Egipt, Siria şi Palestina au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare. Ulterior, cetăţenii vor fi predaţi de către poliţiştii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Satu Mare, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

21 de palestinieni și sirieni au forțat frontiera României. Au fost prinși de polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
CÂT TUPEU!!! Directorul Unifarm a luat 760.000 euro MITĂ pentru produse specifice COVID-19

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Închide