Ultima actualizare: Thursday at 10:32
Locale

3 elevi clujeni au fost eliminați de la BAC. Au încercat să copieze

Astăzi, 22 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului național de Bacalaureat.

În județul Cluj, la această probă s-au prezentat 4.170 de candidați, iar 56 au fost absenți. Nu au existat situații în care candidații să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici situații în care candidații să susțină această probă a examenului cu subiectele de rezervă.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în județul Cluj, au fost eliminați 3 candidați pentru tentativă de fraudă. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 22 iunie 2020, ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se desfășoară după cum urmează:

  • marți, 23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă;

  • miercuri, 24 iunie 2020 – proba obligatorie a profilului;

  • joi, 25 iunie 2020- proba la alegere a profilului și a specializării.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin procedura de anonimizare a numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie 2020, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe data de 1 iulie 2020, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

3 elevi clujeni au fost eliminați de la BAC. Au încercat să copieze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul Județean Cluj îi va premia pe elevii de nota 10 de la Evaluarea Națională

Consiliul Județean Cluj îi va premia pe elevii de nota 10 de la Evaluarea Națională.   Președintele Consiliul Județean Cluj,...

Închide