Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

4 milioane de euro pentru reabilitarea teatrului din Turda

 

4 milioane de euro pentru reabilitarea teatrului din Turda.

A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea Teatrului Național Aureliu Manea (TNAM) din Turda. Proiectul are o valoare de 23 de milioane de lei. 

19,8 mil. lei reprezintă sprijinul financiar nerambursabil din Fondul de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Turda prin reabilitarea infrastructurii culturale, materializată în modernizarea și dotarea teatrului până în anul 2023.

Proiectul prevede și reabilitarea drumului de acces, respectiv porțiunea din str. Castanilor cuprinsă între străzile Avram Iancu și Barbu Lăutaru.

Prin reabilitarea și refuncționalizarea clădirii, primăria are în vedere scoaterea în evidență a valorii istorice și patrimoniale incontestabile a clădirii, o mărturie în evoluția urbană a orașului, precum și împiedicarea degradării lente a clădirii.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 13 – sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Obiectiv specific 13.1 –  îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Perioada de implementare a proiectului este de 80 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Ziua Drapelului sărbătorită la Florești

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi...

Închide