Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

FOTO. Ziua Drapelului sărbătorită la Florești

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Avem datoria să ne amintim și să cinstim cum se cuvine, măcar o dată pe an, Drapelul Național. Mai ales că, din păcate, trăim într-o lume în care patriotismul, tradițiile și valorile au devenit desuete. Astăzi privim cu mândrie simbolul sub care s-a făurit Marea Unire, simbolul sub care a renăscut România interbelică, simbolul pentru care zeci de mii de români și-au dat viața în cele două războaie mondiale sau în crunta perioadă comunistă de dupa 1946. Astăzi este Ziua Drapelului Național, zi instituită pentru a marca vara lui 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor. (pentru cei care caută nod în papură, da, tehnic vorbind, Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu – Constituție, Art 12, alin 1. și prevederile Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României), a declarat primarul Horia Șulea.

FOTO. Ziua Drapelului sărbătorită la Florești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
TIFF 2020 începe cu o călătorie în timp: La Belle Époque

O călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, deschide cea de-a 19-a ediție a Festivalului de Film Transilvania vineri, pe 31 iulie,...

Închide