Ultima actualizare: Wednesday at 20:13
Locale

79 de elevi clujeni au lipsit la ultima probă a Bacului

79 de elevi clujeni au lipsit la ultima probă a Bacului.

 

Astăzi, 25 iunie 2020, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat – E)d), proba la alegere a profilului și specializării. 

Astfel, dintre cei 4.357 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea examenului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – , Chimie – , Fizică – , Economie – , Filosofie – , Geografie – , Informatică – , Logică şi argumentare – , Sociologie – şi Psihologie – ), în județul Cluj,  s-au prezentat 4.278 de candidaţi. 79 de candidaţi au absentat.

În județul Cluj la această probă nu s-au înregistrat situații de elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nici situații în care elevii să susțină examenul cu subiecte de rezervă.

De asemenea, niciun elev prezent la proba la alegere a profilului și a specializării nu a avut temperatură peste 37.3 ̊C.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba la alegere au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 25 iunie 2020, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până la ora 12:00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale, prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie 2020, în intervalul orar 16:00-20:00 și pe data de 1 iulie 2020, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Lidl îi invită pe absolvenții de gimnaziu să se înscrie la Școala de Carte și Meserii

Lidl continuă să sprijine formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului și să pregătească elevii de liceu pentru meseria de comerciant...

Închide