Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Lidl îi invită pe absolvenții de gimnaziu să se înscrie la Școala de Carte și Meserii

Lidl continuă să sprijine formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului și să pregătească elevii de liceu pentru meseria de comerciant – vânzător, prin programul Școala de Carte și Meserii. Tinerii care își doresc o carieră în retail se pot înscrie în programul de învățământ dual, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie 2020. Anul acesta, 10 dintre absolvenții promoției din 2017 care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului, vor face parte din echipa Lidl România.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice. Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl împreună cu alți 4 parteneri își propun să ofere absolvenților de școală gimnazială din 6 orașe din România oportunitatea de a alege, începând cu anul școlar 2020-2021, o educație în retail și de a se specializa în meseria de comerciant-vânzător. În plus, în cadrul programului, Lidl le oferă elevilor și oportunitatea de a participa la sesiuni de practică în magazinele sale și de a-și dezvolta abilitățile necesare unei cariere în comerț. În prezent, din promoția anului 2017 a programului, 10 absolvenți beneficiază de oportunitatea unei cariere în cadrul echipei Lidl România, devenind angajați ai retailerului.

Astfel, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie, elevii din orașele din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv: Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara. În fiecare liceu din cele 6 orașe, Lidl, alături de companiile partenere, formează o clasă de comerciant-vânzător, pe care o susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună și de transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl.

Lidl îi invită pe absolvenții de gimnaziu să se înscrie la Școala de Carte și Meserii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Politia
VIDEO. I-au spus că fac deratizare și i-au furat 2000 de lei. Poliția din Turda îi caută

Poliţia municipiului Turda desfăşoară verificări, în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor unei fapte de furt. Aceştia...

Închide