Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Consiliul Județean Cluj cere finanțare din bani europeni pentru Spitalul Pediatric Monobloc

 

Consiliul Județean Cluj cere finanțare din bani europeni pentru Spitalul Pediatric Monobloc.

Astăzi, 30 iunie 2020, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a purtat discuții cu miniștrii sănătății și fondurilor europene, Nelu Tătaru și Ioan Marcel Boloș.

Solicitarea făcută de către Alin Tișe a fost una clară: includerea de către Ministerul Fondurilor Europene a proiectului „SPITAL PEDIATRIC MONOBLOC CLUJ-NAPOCA” între obiectivele pe care ministerul le negociază în aceste zile cu Comisia Europeană, pentru finanțare integrală. De asemenea, Ministerului Sănătății i s-a solicitat includerea de urgență a Spitalului Pediatric Monobloc în Strategia Națională pentru Sănătate 2021 – 2027.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: “Domnii miniștri au înțeles importanța construirii noului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. Am insistat asupra faptului că județul Cluj și întreaga regiune nu mai sunt în situația de a amâna ridicarea noului spital, pacienții și familiile acestora având nevoie de un act medical de calitate, nu de promisiuni sau proiecte rămase la stadiul de hârtii”.

            În sensul solicitărilor formulate de către președintele forul administrativ al județului Cluj, au fost trimise deja toate documentațiile necesare. Consiliul Județean Cluj a reușit promovarea în Parlament a Legii prin care se obține terenul necesar construirii noului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, instituția a demarat procedurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Deputatul clujean Steluța Cătăniciu trece la Partidul Puterii Umaniste

Deputatul clujean Steluța Cătăniciu s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și va conduce filiala municipiului București a partidului. Astfel, Steluța...

Închide