Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

David Ciceo cere reluarea zborurilor de pe aeroporturi

David Ciceo cere reluarea zborurilor de pe aeroporturi. În contextul actual generat de pandemia de Covid-19, care a afectat grav aviația civilă, la inițiativa Asociației Aeroporturilor din România (A.A.R.), în data de 11 iunie 2020 a avut loc la București o întâlnire între ministrul Transporturilor domnul Lucian Bode și directorii generali ai aeroporturilor membre A.A.R.

Domnul David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și președintele A.A.R. a propus pe ordinea de zi a ședinței, ca subiect principal, ridicarea restricțiilor privind zborurile din România și reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus.

Traficul pe aeroporturile din România a scăzut, de la declararea stării de urgență cu aproape 95%, lucru care a dus la piederi financiare uriașe. Având în vedere că traficul feroviar și rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar țările vecine, Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinații externe, solicităm ca după data de 17 iunie să fie ridicate restricțiile privind zborurile către țările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveția, Belgia sau Austria. Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 și pentru siguranța pasagerilor. Aeroporturile din România își desfășoară activitatea pe o piață extrem de concurențială, iar, dacă restricțiile de zbor se mențin, considerăm că vom avea un dezavantaj foarte mare față de aeroporturile din țările vecine”, a declarat David Ciceo, președinte A.A.R. și director general al Aeroportului Internațional Cluj.

Domnul Lucian Bode a fost de acord cu solicitările Asociației Aeroporturilor și a făcut demersurile pentru reluarea traficului aerian spre țările cu risc epidemiologic redus. Totodată, ministrul Transporturilor a declarat că va sprijini aeroporturile pentru a depăși criza financiară cu care acestea se confruntă și a propus o întâlnire între directorii aeroporturilor și ministrul Finanțelor Publice, ministrul Dezvoltării și ministrul Muncii, săptămâna viitoare la București.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de joi s-a discutat și despre elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturi, despre posibilitatea introducerii aeroporturilor ca entități eligibile în vederea obținerii de împrumuturi garantate de stat, dar și despre modul de aplicare a Ordonanței de urgență pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

David Ciceo cere reluarea zborurilor de pe aeroporturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor clujeni într-o pungă sigilată
54 de tablete donate elevilor de către Mitropolia Clujului

54 de tablete donate elevilor de către Mitropolia Clujului. În urma campaniei „Dăruiește o tabletă pentru o șansă la educație!”,...

Închide