Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

România: zborurile interne au crescut cu două treimi. Cluj: 15% din piață

Cererile de zboruri interne au crescut cu două treimi în România, iar județul Cluj deține 15% din piață, potrivit unei analize a agenției de turism eSky.

Astfel, aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri cu bilete achiziționate în țară sunt:

Henri Coandă din București – 46,6%
Cluj-Napoca – 15%
Timișoara – 14%
Iași – 9%

Rezervările pentru destinaţii locale au crescut cu 66% față de vara anului trecut, iar prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 euro, iar destinația Timișoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 euro pe bilet.

În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai și iunie, au raportat specialiștii eSky.lucru este cel mai probabil legat de prețurile mult mai bune pe care le avem în acest an – o medie de 83 euro față de 180 euro în 2018.

În vara 2019, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 euro, în scădere cu 18 euro față de 139 euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 euro cost pe bilet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar la UBB

Conducerea Universităţii ”Babeş-Bolyai” organizează, luni, ceremonia de deschidere a Anului Universitar Centenar 2019-2020, care va avea loc în Aula Magna....

Închide