Ultima actualizare: Wednesday at 20:13
Locale

Evaluare națională. 337 de elevi clujeni au lipsit de la Matematică

 

Evaluare națională. 337 de elevi clujeni au lipsit de la Matematică.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

În acest sens, astăzi, 17 iunie 2020, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport ce conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost  distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise la disciplina matematică. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene. 

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media. 

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au informat candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Reamintim că astăzi, 17 iunie 2020, 5.248 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj au susținut  cea de-a doua probă scrisă  a examenului de  Evaluare  Națională  (sesiunea 2-27 iunie 2020), iar joi, 18 iunie 2020, 638 de elevi din județul Cluj vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, 87 de elevi la limba germană și 551 de elevi la limba maghiară.

În județul Cluj, la proba scrisă la matematică au fost prezenți 4.911 candidați, iar 337 de elevi nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care proba scrisă la disciplina matematică să fie desfășurată cu subiecte de rezervă. De asemenea, nu au fost înregistrate situații de elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

„ A fost încă o zi de activitate intensă și emoții pentru toți, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru directorii și profesorii comisiilor din cele 115 centre de examen, din județul Cluj.  Având în vedere condițiile meteo din ultimele 24 de ore, cu sprijinul autorităților publice locale, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am reușit să intervenim  la timp, pentru a remedia  toate problemele legate de starea drumurilor și alimentarea cu energie electrică, așa încât toți elevii care s-au prezentat astăzi la proba scrisă la disciplina matematică au ajuns fără probleme în toate centrele de examen.”, a declarat doamna inspector școlar general, Marinela Marc.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 17 iunie 2020, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie 2020, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.  

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie 2020 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie 2020 (în intervalul orar 8:00 – 12:00). 

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie 2020.

 

Evaluare națională. 337 de elevi clujeni au lipsit de la Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul Județean demarează construcția Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat Legea prin care Județul Cluj primește în proprietate terenul destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc...

Închide