Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Preluarea terenului pentru Spitalul Pediatric Monobloc a fost avizată favorabil în Parlament

Preluarea terenului pentru Spitalul Pediatric Monobloc a fost avizată favorabil în Parlament.

Proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Zilele acestea am avut discuții cu parlamentarii deputați de Cluj. Este clar faptul că această lege va fi susținută pentru adoptare în regim de urgență, săptămâna viitoare fiind programat votul final în Camera Deputaților. Apoi legea va fi trimisă pentru promulgare la Președintele României.”

Consiliul Județean a demarat deja un concurs pentru a găsi consultantul care să stabilească cele mai bune soluții pentru Spitalul Pediatric MonoblocAcesta trebuie să asigure consultanța și organizarea concursului internațional de soluții în două etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Una din prioritățile absolute ale Consiliului Județean Cluj o reprezintă construirea acestui spital care să reunească în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

În acest moment, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Preluarea terenului pentru Spitalul Pediatric Monobloc a fost avizată favorabil în Parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Jos Pălăria! Un echipaj de pompieri clujeni au coborât din autospecială pentru a împinge o mașină

Jos Pălăria! Un echipaj de pompieri clujeni au coborât din autospecială pentru a împinge o mașină .Un echipaj de pompieri...

Închide