Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Sănătate

Află care sunt cele mai căutate informații despre coronavirus pe Google

Google Trends este aplicația celor de la Google care reține cele mai căutate întrebări ale oamenilor.

Astfel reușind să creeze diferite statistici și topuri interesante. Noi de la PortalCJ ne întrebam care sunt astfel cele mai frecvent căutate întrebări despre coronavirus. Așa dar am creat acest top pentru a împărtăși cu dumneavoastră care sunt aceste întrebări:

1-Cât la sută din oamenii infectați cu coronavirus mor? 

Această întrebare este puțin mai dificilă deoarece acest lucru depinde de mai mulți factori. Însă în principiu dacă o persoană este sănătoasă, respectă măsurile de prevenție și combatare impuse de autorități, are un sistem imunitar puternic, are mai multe șanșe de supraviețuire. Conform studiilor recente, noul coronavirus are o rată de deces de șase până la 16 ori mai mare decât gripa comună. ducând la decesul la aproximativ 0,6–1,6% dintre cei infectați.

2-Pulverizarea de alcool sau clor pe intreg corpul poate sa distruga noul coronavirus?

Nu. Stropirea cu alcool sau clor pe tot corpul nu va ucide virusurile care au intrat in corp. Atat alcoolul, cât și clorul pot fi utile pentru dezinfectarea suprafețelor, dar trebuie utilizate conform recomandărilor corespunzătoare, altfel pot fi periculoase.

3-În cât timp după un test de pozitivitate cu coronavirus aflu rezultatul?

Acest lucru diferă de la un caz la altu, însă în majoritatea cazurilor, rezultatele se află în 3 până la 7 zile.

4-Usturoiul poate preveni infecția cu noul coronavirus?

Usturoiul este un aliment sanatos care poate avea unele proprietați antimicrobiene. Cu toate acestea, nu exista dovezi provenite din aceasta pandemie potrivit carora sa consideram drept protectiv impotriva coronavirusului, consumul de usturoi.

5-Există un vaccin împotriva virusului? Cât durează pentru a dezvolta un vaccin?

Nu. În prezent, nu exista vaccinuri împotriva coronavirusurilor umane și încă nu exista un vaccin care să protejeze organismul de infecîia cu noul coronavirus. De obicei, între momentul identificării unui posibil vaccin pana la momentul în care acest vaccin să poată să fie utilizat pe scara largă trec cel puțin câteva luni, sau de cele mai multe ori chiar ani.

6-Care sunt simptomele infecției cu noul coronavirus?

Virusul poate provoca simptome ușoare, asemănătoare gripei, precum: febră, tuse, respirație dificilă, dureri musculare, oboseală. Cazurile mai grave dezvoltă pneumonie severă, sindrom de detresă respiratorie acută, sepsis și șoc septic, situații care pot duce la deces.

7-Este pierderea simțului mirosului un semn de infectie COVID-19?

Medici din Germania și din Coreea de Sud au făcut declarații despre faptul că au observat că persoanele cu coronavirus își pierd de multe ori unele simțuri precum mirosul sau simțul. Totuși, Organizația Mondială a Sănătății nu a inclus anosmia în lista simptomelor COVID19, deoarece nu există la acest moment, suficiente dovezi științifice care să sprijine această includere.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
FOTO. Medicii au spus că are șanse minime, se luptă să trăiască. Campanie pentru un ,,înger” născut cu 480 de grame

Campanie pentru un copil născut la 480 de grame. Grupul SAVE AYAN-SMA1 și “Asociația pentru Micuțul Noel”  își unesc forțele pentru...

Închide