Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

ATENȚIE. În această noapte trecem la ora de iarnă.

În această noapte se trece oficial la ora de iarnă. Astfel că noaptea dintre 24 și 25 octombrie va fi cea mai lungă noapte. Ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

Sistemul orei de iarnă şi de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă.  La ora de iarnă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00. În timp ce la ora de vară, operațiunea este inversă, ceasul se dă înainte cu o oră și ora 3:00 devine ora 4:00. Ora de iarnă este considerată, însă, ora standard. În legislație i se mai spune și „Timpul Legal Român”.

Așadar, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020, ceasurile se dau înapoi cu o oră, la ora 4:00, care va deveni ora 3:00. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/VIDEO. Accident rutier pe calea Dorobanțiolor, traficul a fost îngreunat

Din primele informații adunate de reporterii PortalCJ, se pare că accidentul s-a declanșat din cauza unui taximetrist care a tăiat...

Închide