Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Care sunt obiectivele primarului Emil Boc în noul mandat? Se anunță avansări în lucrări la metroul mult promis

În cursul zilei de azi, primarul Emil Boc și-a reînnoit mandatul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta a declarat că în noul mandat are de gând s-ă mențină orașul Cluj în topul orașelor din Romania ba chiar din EU privind calitatea vieții, sănătate, inovație, locuri de muncă bine plătite.

Iată care au fost principalele subiecte dezbătute de primarul Emil Boc:

metroul: studiul de prefezabilitate pentru proiectul metroului la Cluj-Napoca va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de marţi, 27 octombrie 2020. Acesta va ajunge apoi pe masa guvernului pentru aprobare, după care va fi realizat studiul de fezabilitate , cu termen iunie 2021, și execuția lui. Durata de implementare a proiectului cu o lungime de 14,4 km și un cost de 986 milioane de euro. Prin finațare europeană, este de 128 de luni. Acesta fiind un proiect de mult promis clujenilor.

-trenul metropolitan: proiect care are deja finalizat studiul de fezabilitate, cu termen de execuție de 14 luni

– centura metropolitană: se află în faza obținerii acordului de mediu, termen 31 decembrie 2020. După aprobarea de către guvern, vor urma celelalte etape necesare organizării licitației pentru execuția acesteia, costurile fiind estimate între 400-500 de milioane de euro.

– legătura cu autostrada Mărtinești – Tureni: (faza actuală – studiu de fezabilitate, urmează proiectarea și execuția, termen de finalizare la sfârșitul anului viitor) și realizarea conectivității cu viitorul Spital regional de urgență..

Totodată primarul are de gând să interzică accesul mașinilor în centrul Clujului precum în unele orașe din occident, Boc a declarat că acest proiect va fi posibil doar după ce metroul clujean va fi finalizat și gata să circule. ”Unul din obiectivele noastre în reprezintă -Clujul fără mașini în centru. În momentul de față,axa Est-Vest a municipiului nu poate fi înlocuită cu nimic.După implementarea proiectului legat de metrou, va fi posibil și realizarea acestui obiectiv”, a declarat primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Emil Boc a depus noul jurământ. Este oficial primar pentru înca 4 ani

Primarul Emil Boc a depus astăzi jurământul de primar de Cluj. Astfel mandatul său a fost prelungit pentru încă 4...

Închide