Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Despre folclor și emoție cu Mădălina Pavăl și Raluca Stratulat la masterclass-ul Muzica Înseamnă Acasă

Pe 4 octombrie, MMNW – Make Music Not War, prima scoala de productie muzicala din Cluj, a organizat la Caminul Subcultural masterclass-ul Muzica Inseamna Acasa, destinat tuturor celor interesati de diferite stiluri muzicale si fuzionarea dintre ele, de elemente de stilistica muzicala, de productia muzicala, improvizatia sau managementul emotiei scenice. Speakeri invitati au fost artista Madalina Paval, vocea si inima din spatele proiectului Oamenii se fac dor si violonistele Raluca Stratulat, profesor si sef al catedrei de muzica de camera a Colegiului de Muzica “George Enescu”- Bucuresti si Sarah Andreescu.

De unde vin radacinile si inspiratia?

Cei 20 de participanti au putut afla de la Madalina Paval cum a descoperit muzica si din ce se inspira, cat e necesar sa te pregatesti pentru a face din muzica un stil de viata si cum iti tranformi visurile in realitate, dar si despre dezvoltare, reinventare si curajul atat de necesar creatiei. De asemenea, cei prezenti au descoperit cum pot transpune folclorul in muzica contemporana, folosindu-se de tehnici actuale prin exercitii practice finalizate cu un jam session.

Cum se pot folosi tinerii muzicieni de emotii pe scena?

Violonista Raluca Stratulat care, pe langa formarea ei clasica, a colaborat si cu trupe ca Travka, Subcarpati si Toma Alistar si a sustinut prin Asociatia Kalelarga mai multe cursuri de training muzical adresate tinerilor de liceu, a explicat ce sunt emotia scenica si anxietatea de performanta, frecvent intalnite in lumea artistilor, si cum pot fi gestionate acestea pe scena pentru un act artistic cat mai autentic.

Iar Sarah Andreescu a povestit despre importanta deschiderii catre toate tipurile de muzica, despre productia muzicala si despre muzica experimentala.

“Ne cautam o ACASA in fiecare zi. Ca job, ca relatie in doi, ca pasiune, ca vis. Pentru noi muzica = acasa. Sentimentul acela total si minunat cand stii ca e bine, ca faci ce trebuie, ca inspiri, ca te lasi inspirat. Ca ai curaj sa fii cine vrei sa fii! Credem cu toata taria ca tot ce avem sunt originile noastre. Acel ACASA de mai sus, mult cautat. Amandoua venim din lumi diferite si o sa povestim despre fusion in muzica si nu numai.
Amandoua compunem si lucram cu producatori. Credem ca originile si radacinile te ajuta sa fii creativ si sa compui. Si sa-ti gasesti ACASA-ul tau.”, spun Madalina si Raluca.

Masterclass-ul a fost gazduit de MMNW, prima scoala de productie muzicala din Cluj Napoca, ce reprezinta nu doar cursuri de productie muzicala, inseamna zile cu porti deschise, intalniri, evenimente, si workshop-uri cu diferiti invitati care provin din alte zone a industriei muzicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
În ciuda închiderii cinematografelor din București, filmul Corpus Christi va avea premieră în Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, Corpus Christi, se va lansa în România în ciuda închiderii cinematografelor...

Închide