Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

În ciuda închiderii cinematografelor din București, filmul Corpus Christi va avea premieră în Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, Corpus Christi, se va lansa în România în ciuda închiderii cinematografelor din București.

Decizia inchiderii cinematografelor in Bucuresti a venit ca o mare lovitura pentru distribuitori, exploatanti si public. S-a luat fara nici o argumentare care sa dovedeasca cazuri inregistrate in aceste spatii si fara nici o consultare a operatorilor din domeniu. A fost anuntata de astazi pe maine, fara nici un fel de masuri de spirjin al celor direct afectati. Cinematografele si teatrele sunt spatiile in care distantarea sociala, purtarea mastii si dezinfectarea celor prezenti sunt cel mai usor de controlat si respectat, iar operatorii salilor se achita exemplar de asta. Motiv pentru care nici nu a fost depistat vreun focar. Am decis sa lansam totusi filmul in orasele in care acest lucru este posibil, dand ocazia spectatorilor sa aiba acces la cultura.”, au anuntat reprezentantii Bad Unicorn, distribuitorii filmului.

Un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar, castigator a 10 premii la Polish Film Awards si cu peste 2 milioane de spectatori in Polonia, Corpus Christi urmareste fascinanta transformare a unui tanar care vrea sa devina preot in ciuda cazierului sau, si care preia accidental o parohie.

Trailer: https://youtu.be/tVAUuN4btLo.

Apreciat de public și critica din întreaga lume, Corpus Christi îl aduce în prim plan pe Daniel, un tânăr de 20 de ani, proaspăt ieșit dintr-un centru de detenție. Ajuns într-un mic oraș din Polonia, Daniel se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Apariția unui preot carismatic cu viziuni moderne este o oportunitate pentru comunitatea locală care începe un proces de vindecare după o tragedie recentă.

Adesea emoționantă dar și tulburătoare ori amuzantă, drama aceasta dezvăluie o parabolă spirituală, care este în mod unic poloneză, dar, deopotrivă, la     îndemâna oricărui spectator.” -The Guardian.

Corpus Christi a castigat doua premii la Festivalul de Film de la Venetia in 2019 si a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor in rol principal si deschide discutia despre iertare, impostura, a doua sansa, iubire si grija fata de cei din jur.  Cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Jan Komasa ii aduce impreuna pe tanarul actor de teatru si film Bartosz Bielenia, care a jucat recent in serial produs de Netflix 1983, pe Eliza Rycembel, distinsa cu Cea mai buna actrita la Festivalul International de Film pentru copii si tineri de la Viena si

 

pe laureata Premiului Filmului Polonez Aleksandra Konieczna.

FB Page: https://www.facebook.com/CorpusChristiRomania

Corpus Christi se va vedea in peste 20 de cinematografe din 20 de orase din Romania din 9 octombrie. Aici: https://www.badunicorn.ro/corpuschristi/ pot fi consultate programul filmului si lista de orase si cinematografe in care este disponibil filmul.

Bad Unicorn

Lansata in 2017, Bad Unicorn este o firma de distributie de film de autor. In portofoliul Bad Unicorn se mai regasesc filmele: Despre trup si suflet / On Body and Soul, Taramul Binecuvantat / God’s Own Country, Pororoca, Atelierul / L’atelier, Dovlatov, Utøya – 22 iulie / Utøya: July 22, Vinovatul / The Guilty, Pasari calatoare / Birds of Passage, Amanda, MO, Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija, Copilul problema / System Crasher, colectiv si Babyteeth: Prima iubire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Triaj epidemiologic în condiții mai confortabile pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Triaj epidemiologic în condiții mai confortabile pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca Cinci containere cu rolul de a...

Închide