Ultima actualizare: 15.11.2023
Naţionale

Iohannis despre pandemie: ,, Stoparea pandemiei depinde şi de modul de răspuns al oraşelor”

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că modul de stopare a pandemiei depinde de modul de răspuns al orașelor. “De asemenea, pandemia de COVID-19 a evidenţiat faptul că oraşele noastre au nevoie să se dezvolte pe baze sustenabile. Astfel încât trebuie să regândim priorităţile referitoare la dezvoltarea urbană”, consideră el. Iohannis susţine că, “indiferent cât de bune ar fi măsurile adoptate de administraţie, calitatea vieţii în oraşe depinde în primul rând de comportamentul fiecăruia dintre noi, cetăţenii, şi de alegerile pe care le facem zilnic”.

“Ziua Mondială a Oraşelor, pe care o sărbătorim astăzi, este un bun prilej pentru a conştientiza cât de mult este legat locul în care trăim de bunăstarea şi calitatea vieţii fiecăruia dintre noi. Aceasta cu atât mai mult cu cât mai bine de jumătate din populaţia României trăieşte în mediul urban. În această perioadă dificilă pe care o traversăm, stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie pentru limitarea răspândirii coronavirusului şi protejarea celor dragi. Salut mobilizarea puternică pe care am văzut-o în aceste luni din partea societăţii civile, a asociaţiilor comunitare, a cetăţenilor pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile ori a cadrelor medicale din comunitatea lor urbană”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Măsurile pentru sănătatea planetei sunt, înainte de toate, măsuri pe care le luăm pentru sănătatea şi calitatea vieţii noastre şi pentru binele generaţiilor următoare. Autorităţile care se ocupă de managementul oraşelor trebuie să implice comunităţile strategic şi sistematic în planificarea urbană, în implementarea şi monitorizarea de politici publice, pentru a modela împreună oraşele viitorului”, a precizat președintele.

Sursă: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
VIDEO. A murit la volanul camionului. Colegii săi au ajutat la evitarea unui accident de proporții

Iamginile incredibile au fost filmate pe o centură de ocolire din Sankt Petersburg unde un șofer a murit chiar la...

Închide