Ultima actualizare: 8.2.2024
Sănătate

Medicii de familie ar putea trata pacienții cu coronavirus

Pacienții asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi monitorizați de către medicii de familie, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă în urma deciziei de joi a Executivului. Astfel că medicii vor primii 105 lei pentru fiecare pacient monitorizat.

În plus, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale. Astfel, pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale  pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată.

“Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a spus Ionel Dancă.

Totodată ministrul Ionel Dancă face apel la toți medicii de familie să fie solidari în această luptă comună pentru a combate coronaviurusul. Dancă îi roagă să ajute la tratarea pacienților asimtomatici pentru a ușura munca medicilor din spitale.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Sursa: Hotnews

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
ATENȚIE. Număr record de infectări în județul Cluj

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj s-au înregistrat 343 de cazuri noi de coronavirus, iar astfel, bilanțul...

Închide