Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Din băncile online a facultăților de Medicină direct la tratarea celor cu coronavirus

Raed Arafat declară că 1.400 de studenți de la Medicină vor lucra în spitalele unde se tratează pacienți cu coronavirus.

Iată ce a declarat Raed Arafat:

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali. Pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi”, a spus Raed Arafat

„Până în acest moment avem 1.400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor. Vom suplimenta personalul mediu cu studenți de an 4, 5 sau 6 și vor putea ajuta. Poate că astfel va scădea numărul cazurilor”, a explicat Arafat, citat de gandul.ro.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a comentat duminică seară, rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu două – trei săptămâni de autorități: „Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”.

„În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, nici nu putem să spunem că există creșterea care a existat acum două trei săptămâni”, a afirmat Raed Arafat. Măsurile au început să aibă un efect, dar durează 30 de zile ca autoritățile să vadă dacă au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Naţionale
FOTO. A fost călcată de TIR. Accident deosebit de grav în Dej

Accidentul a avut loc în urmă cu câteva minute în Dej pe strada 1 Mai. Din primele informații transmise de...

Închide