Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO. Cetățuia va fi modernizată. Cum va arăta aceasta?

Tema principală a dezbaterii publice din 5 octombrie 2020 a fost modernizarea Cetățuii. Un proiect pregătit de mult timp de primăria Cluj.

După cum bine știți Cetățuia este un simbol al municipiului Cluj-Napoca, specialiștii au luat asta în calcul și doresc să păstreze cadrul natural al locului. Cetățuie este integrat în programul Clujul Verde și Oraș pentru pietoni.

”Am prezentat un proiect extrem de important pentru clujeni, care a fost realizat în urma unui concurs de soluții derulat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și cu Ordinul Arhitecților din România – filiala Transilvania. Proiectul câștigător a fost ales de către un juriu format din experți naționali și internaționali. Aceasta este cea de-a doua dezbatere publică pe acest subiect, prima fiind organizată înainte de lansarea concursului de soluții. Acum discutăm conceptul de amenajare și, conform procedurilor legale, vor mai urma probabil alte două sau trei dezbateri publice pentru a stabili toate detaliile. Până în luna februarie ne dorim finalizarea studiului de fezabilitate, pe urmă vom trece la etapele următoare prevăzute de lege: PUZ, documentație tehnică pentru autorizația de construire, proiect tehnic. Sperăm ca acestea să fie finalizate până în lunile iulie-august 2021, astfel încât apoi să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor”, a explicat Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC și director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Iată ce a declarat domnul Emil Boc despre acest proiect:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ATENȚIE. Record după record la Cluj, peste 720 de infectări. Listă cu rata incidenței în fiecare localitate

În ultimele 24 de ore la nivelul județului Cluj au fost depistate 720 de persoane purtătoare de covid-19. În total...

Închide