Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Peste 50 de sesizări privind infracțiunile electorale în județul Cluj

De la începutul procesului de votare au fost înregistrate 52 de sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În urma verificărilor desfășurate până la această oră, 38 nu s-au confirmat.

Totodată, sunt derulate cercetări cu privire la 4 infracțiuni electorale.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanța, județul Constanța, și-a exercitat dreptul la vot la o secție situată în municipiul Turda.

Polițiștii municipiului Dej au fost sesizați despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot, a votat pe o listă suplimentară.

În localitatea Mărtinești, sunt efectuate cercetări privind infracțiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

În municipiul Cluj-Napoca, polițiștii au fost sesizați despre faptul că o persoană cu domiciliul în comuna Mihăești, județul Vâlcea, și-a exercitat dreptul de vot la o secție situată pe raza municipiului.

Polițiștii se află în continuare la datorie pentru asigurarea derulării procesului de vot în condiții de siguranță, urmând ca la finalizarea acestuia, efectivele să asigure protecția transportului către Biroul Electoral Județean a buletinelor de vot și a materialelor rezultate.

Menționăm faptul că, pe durata procesului de votare, la nivelul județului Cluj nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Forțele angrenate pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului electoral continuă să acționeze în mod oportun, fiind verificate cu celeritate eventualele incidentele semnalate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
ACTUALIZARE ORA 18:00 | Județul Cluj: 28.36% din totalul populației au fost la vot

La nivelul județului Cluj, prezența la vot până la ora 16,00 este de 22,09%. Cea mai ridicată prezență la alegerile...

Închide