Ultima actualizare: 3.4.2024
Sănătate

Rectorul UMF Cluj-Napoca a declarat că se va vaccina public

Rectorul Universității Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu a declarat la emisiunea Doctor Online de la Viacluj.tv că dacă va fi posibil, se va vaccina public pentru a încuraja astfel și pe alții să o facă.

”Bineînțeles că mă voi vaccina și eu și familia și, împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie și noi am spus că ne vom vaccina public dacă acest lucru va fi necesar, pentru că cred că suntem modele pentru unele persoane și vrem să aratăm prin exemplul nostru că vaccinarea nu numai că este bună, dar în acest moment este singura metodă și cea mai rapidă și eficientă pentru a ne întoarce la viața normală pe care ne-o dorim cu toții.

Am poza cu Elvis Presley la mine pe desktop și știu ce efect extraordinar a avut vaccinarea lui anti-polio, pentru publicul larg, chiar în condițiile în care informația se transmitea doar prin presă și televiziune.

Gândiți-vă ce efect poate avea dacă o persoană care este lider de opinie într-un domeniu sau un influencer s-ar vaccina, ar ajunge la foarte multe persoane prin intermediul rețelelor sociale”, a declarat prof. univ. dr. Anca Buzoianu.

 Dânsa a relatat de asemenea și care sunt efectele secundare ale vaccinului:

”Cel mai grav efect secundar înregistrat în urma administrării acestui vaccin este șocul anafilactic. S-a întâmplat în Marea Britanie, dar la niște pacienți cunoscuți ca fiind foarte alergici. De altfel, aveau asupra lor seringa cu adrenalină. Erau persoane care se știau cu antecedente alergice.

Aceste efecte adverse sunt considerate ca ușoare și medii. Cea mai pregnantă ar fi o stare de oboseală, de astenie, pe care pacientul o resimte a doua zi după vaccinare, care a apărut într-o proporție relativ mare, de aproximativ 40 și ceva la sută, la pacienții vaccinați.

De asemenea, o stare de durere de cap, cefalee, stare de curbatură, ca într-o infecție respiratorie ușoară și, de asemenea, frecvent a apărut durere la locul injectării. Dacă le luăm pe toate și ne gândim la gravitatea lor, mai ales că sunt trecătoare, ne dăm seama că în balanța de a nu te vaccina de teama efectelor adverse și a fi expus la riscul producerii bolii, cu posibilitatea unor complicații nu numai pe termen scurt, ajungi în terapie intensivă, ventilat, dar și pe termen lung, se pare că COVID-ul produce o mulțime de efecte remanente în organism.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Coronavirus România: Peste 6.300 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

La nivel național au fost depistate 6.333 de persoane infectate cu noul coronavirus. În total numărul persoanelor infectate se ridică...

Închide