Ultima actualizare: Friday at 12:48
Naţionale

ATENȚIE. Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise în România!

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi interzise în România în urma Brexitului. Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană, iar certificatele emise acolo nu mai sunt valabile.

Șoferii care au înmatriculat deja maşinile aduse din Marea Britanie nu vor trebui să repete procedura. Totuşi, dacă vor face modificări importante înscrise în cartea de identitatea a vehiculului, atunci, pentru a fi omologată maşina, vor trebui să schimbe postul de conducere pe partea stângă.

Mulţi şoferi au preferat maşinile din Marea Britanie datorită preţului mai scăzut. Economia pentru o astfel de achiziţie se poate pierde, însă, odată cu noile condiţii care trebuie îndeplinite. Schimbarea postului de conducere poate costa de la 500 la câteva mii de euro, în funcţie de modelul maşinii.

Practic nu rămâne nimic la locul lui. Operațiunea poate presupune inclusiv scoaterea motorului, ca să fie suficient loc, ștergătoarele se modifică complet, se învârt în sens opus, toată zona denumită „peretele de foc” se modifică definitiv.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO. Liber la bălăceală la un ștrand din județul Satu Mare

În vreme ce restaurantele din Satu Mare sunt în continuare închise, ștrandul de la Mihăieni și-a deschis porțile. Zeci de...

Închide