Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Avarie majoră. Pană de curent în nord-vestul României. Zeci de mii de clujeni afectați

Probleme majore la curentul electric în partea de nord-vestul țării. Oamenii au semnalat probleme din județele Cluj, Satu Mare, Alba, Sibiu. Maramureș și Bistrița-Năsăud.

În clădirea Office din Cluj-Napoca s-au blocat lifturile din cauza lipsei de curent. Au fost probleme în Florești, Mănăștur, Mărăști, Gherla și Dej.  ”Se pare că am trecut pe un nou standard în România, numai nu știu cum să explic centralei termice și restului electrocasnicelor că de acum trebuie să se descurce și cu 170 de volți în loc de 230.

Combinatul chimic Azomureș a fost afectat de întreruperea de curent din Nord-Vestul țării.

Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.

O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatut.

O explicație al fluctuației de curent ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Primăria a pus ochii pe garajele din Mănăștur și Între Lacuri

Primăria Cluj-Napoca vrea să dărâme toate garajele din tablă și beton din municipiu. Foștii proprietari vor primii la schimb parcări....

Închide