Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

În 2021 o bătrânică a murit după ce a așteptat 5 ore după o ambulanță

O femeie din Sic s-a simțit rău și a fost dusă la spitalul din Gherla, acolo femeia în vârstă de 76 de ani a fost ținută pentru mai multe ore în containerul de triaj, apoi a fost plimbată de la un spital la altul.

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie, familia femeii a chemat ambulanța la Sic, doamna de 76 de ani a spus familiei că are dureri în zona abdominală. Din cauza faptului că nu era nicio ambulanță liberă care să o ducă la UPU Cluj, femeia a fost ținută în jur de 5 ore în containerul de la intrarea spitalului municipal din Gherla, ,,Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”, a mărturisit fiica femeii pentru Gherla Info.

Femeia de 76 de ani a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj abia la miezul nopții.

”De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap. Femeii i s-au făcut investigații complete, dar nu s-a găsit nimic. A mai fost consultată la abdomen, unde acuza dureri, i s-a făcut un consult neurologic, consultație la chirurgie, i s-a făcut EKG, ecografie. Nu a rezultat nimic, dar exista suspiciunea unui accident vascular cerebral. Colaborarea cu femeia a fost mai dificilă, întrucât aceasta nu cunoștea bine limba română, dar cu ajutorul unui coleg vorbitor de limbă maghiară ne-am descurcat. Astfel că pacienta a fost trimisă înapoi la Gherla, în stare stabilă, pentru monitorizare”, a spus Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj.

În 11 ianuarie, femeia a fost din nou transportată la spitalul din Gherla. Din nefericire a decedat după câteva ore, în urma unui infarct.

”Prioritate pentru noi au solicitările venite prin 112. Se știe de mult timp că avem echipaje foarte puține și cazuri tot mai multe. Ambulanța de la Gherla, cu doar două echipaje, face deplasări chiar și la 40 de kilometri distanță. Când ai două mașini plecate din oraș pentru cel puțin o oră, doamne ferește să se întâmple vreun accident grav, nu are cine să intervină. Peste toate se adaugă un nou fenomen, cel al solicitărilor pentru testare Covid, care se realizează în ambulanță și care durează și o oră, timp în care echipajul medical este imobilizat. În cazul de față, pacienta se afla la spital, unde avea parte de supraveghere medicală. De aceea a venit o ambulanță liberă abia după ce s-au rezolvat toate solicitările de pe teren, acestea sunt procedurile”, au spus cei de la  Ambulanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. VIDEO. Campanie pentru o familie care a rămas fără casă

Asociația ,,Ștergem Lacrimi" din județul Cluj, face un apel la toate persoanele cu suflet mare și care vor să ajute...

Închide