Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Mărturia unei studente de la UMF Cluj după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Echipa PortalCJ a vrut să afle care a fost experiența celor care s-au vaccinat deja anti-COVID-19. Astfel că am luat legătura cu o tânără studentă din cadrul UMF Cluj care a fost de accord să ne spună experiența ei, de ce a ales să se vaccineze și care a fost procedura.

Valentina B. este din județul Satu Mare și este studentă în anul I la Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

De ce ai ales să te vaccinezi?

,,Am ales să mă vaccinez pentru a mă proteja de formele severe de Covid-19 cât și pentru a-i proteja pe cei dragi din jurul meu. Totodată pentru a limita apariția mutațiilor virusului. Consider că studenții ar trebui să fie un exemplu pozitiv pentru restul oamenilor”

Tânăra studentă ne-a mărturisit că a fost extrem de fericită în momentul în care a aflat că se va putea vaccina deodată cu cadrele medicale.

,,Universitatea mi-a trimis un formular de înscriere voluntară în data de 6 ianuarie ulterior fiind programată tot de către Universitate la centru. Am așteptat cu nerăbdare e-mailul de confirmare al programării. După 4 zile de așteptare, am primit e-mailul mult așteptat fiind programată la ,, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Danielo Cluj-Napoca”. Ulterior în data de 14 ianuarie m-am prezentat, unde m-a întâmpinat un personal foarte bine pregătit și amabil.”

Ai întâmpinat vreo problemă în momentul triajului?

,,Da, din cauza faptului că am susținut un examen astăzi la care am avut mari emoții, atunci când mi-a fost măsurată temperatura de către cadrul medical, termometrul arăta o temperatură de 37,6°C  din cauza stresului, lipsei de somn și al deshidratării.  Le-am spus celor de față care este cauza temperaturii crescute iar aceștia m-au liniștit spunând că și ei au fost studenți și că înțeleg exact cum este să fi în perioada de examinare. Mi-au dat două pahare de apă iar după 15 minute mi-a scăzut temperatura.”

Cum a decurs mai apoi vaccinarea?

Valentina a precizat că a fost nevoită să completeze câteva formulare înainte de vaccinare. Iar mai apoi un cadru medical i-a administrat vaccinul care după spusele ei nu a durut deloc.

,,Ulterior vaccinării a mai trebuit să aștept 15 minute timp în care am fost supravegheată de către un medic în privința apariției unei reacții adverse a vaccinului”

La momentul interviului, trecuseră deja câteva ore, Valentina ne-a spus că nu prezintă nicio reacție adversă doar o ușoară durere în zona în care a fost administrat vaccinul.

În încheiere, Valentina  încurajează pe toată lumea să se vaccineze și să nu fie atât de credulă la fake news.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident în localitatea Feleacu. Un șofer a ajuns cu mașina în șanț

Un accident rutier a avut loc, în această seară, în localitatea Feleacu din județul Cluj. Un șofer a intrat cu...

Închide