Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Cozi kilometrice la granițele Germaniei. Șoferii stau câte 8-10 ore

Germania a impus duminică restricții la granițele cu Cehia și Austria zona Tirol, din cauza creșterii îngrijorătoare de cazuri noi de coronavirus din aceste zone. Închiderea granițelor afectează aproximativ 45.000 de persoane care lucrează în Germania.

Markus Soeder, premierul Bavariei: ,,Nu putem permite ca toate aceste măsuri dure, aceste măsuri stricte, aceste restricții pe care le luăm în țara noastră și comportamentul exemplar al oamenilor să fie inutile pe termen lung. Bavaria a fost întotdeauna una dintre regiunile cele mai afectate. Avem cele mai lungi frontiere externe din Germania, de peste 1.000 de kilometri. La începutul celui de-al doilea val al pandemiei, eram pe primele locuri în ceea ce privește infectările, cu o rată de peste 200. Astăzi suntem pe locul 12, conform Institutului Robert Koch, cu o rată de puțin peste 55. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat sunt eficiente.

Poliției din Bavaria: ,,Începând cu miezul nopții, poliția federală a verificat 770 de persoane la frontiera bavareză. Dintre aceste 770 de persoane, 288 nu au fost lăsate să intre în țară. În acest timp, peste 1.000 de persoane au fost verificate la granița cu Tirolul și acolo, 247 de persoane au fost împiedicate să intre în țară”, a declarat Karl Bluemel.

Excepție de la restricții fac lucrătorii esențiali, șoferii de TIR și cetățenii germani sau cei străini care au reședință în Germania. Aceste persoane sunt nevoite să se înregistreze online și să prezinte un test coronavirus negativ dar nu mai vechi de 48 de ore.

Tensiuni între UE și Germania

Uniunea Europeană critică restricțiile impuse de Germania. Ministrul de Externe din Slovacia a trimis o notă de protest la Berlin.

“Teama de mutaţiile coronavirusului este de înţeles. Totuşi, adevărul este că virusul nu poate fi oprit prin închiderea graniţelor”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, conform publicaţiei Augsburger Allgemeinen, potrivit Digi24.

Totodată, Slovacia a trimis o notă de protest Guvernului Angela Merkel” Aceste măsuri generează probleme pentru şoferii noştri de camioane şi, la nivel practic, sunt greu de îndeplinit”, i-a transmis Ivan Korkok, ministrul slovac de Externe, omologului său german, Heiko Maas, conform publicaţiei Der Spiegel.

Șoferii români blocați din nou la graniță

„De acesta dată nemţii sunt cei care au recurs la cerinţa unui test covid cu valabilitate de maximum 48 de ore tuturor celor care intră în Germania din Austria (zona Tirol pentru moment) şi Cehia, inclusiv şoferilor care până la acest moment erau excluşi de la acesta cerință. Cehia – cozi kilometrice în așteptare, se poate efectua test covid la ultimul peco înainte de intrarea în Germania, testul fiind gratuit aici. La Vaidhaus, testul costa 15 euro si de asemenea cozile sunt kilometrice”, scrie Ilie Matei ,, Omul șoselelor”

”Granițele din zona Tirol (Austria) și cele din Cehia sunt în acest moment blocate pentru transportatori și timpii de așteptare pentru a se efectua testul Covid în centrele medicale improvizate în vămi depășesc 8-10 ore.

În acest timp, afară sunt temperaturi de -5°C, distanțarea socială nu mai contează, șoferii sunt tratați că niste animale și lăsați în frig să își aștepte rândul.

Acesta este mulțumirea adusa oamenilor care prin frig, călduri sau furtuni au fost în prima linie când alții tremurau de frică în spatele ușilor închise !! Colegii noștri sunt de 5-6 ore în viscol așteptând să fie acceptați la testare !!”, scrie Ilie Matei.

SURSĂ: Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
DSU, după incidentul de la Ambulanta Cluj: ,,ne delimităm categoric”

DSU a reacționat în cazul operatorului de la Cluj care în loc să-i ajute pe părinți, aceasta i-a certat pe...

Închide