Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Îngropat cu onoruri militare. Ioan Lascău, cel mai bătrân român a decedat

Ioan Lascău, cel mai vârstnic om din România a decedat la onorabila vârstă de 108 ani. A fost condus pe ultimul drum de toți cei dragi dar și de onoruri militare.

Lascău a decedat înainte cu o săptămână de a împlini 109 ani. Veteranul de război a fost condus pe ultimul de către cei dragi, dar și de reprezentanții administrației locale inclusiv primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu.

Fiind un veteran de război, Ioan Lascău a avut parte de onoruri militare așa cum este normal în astfel de situații, informează TurdaNews.

Ioan Lascău, a fost un soldat în al doilea război mondial pe Frontul de Est, luptând prin Tighina, Tiraspol și ajungând până în Odesa, fiind încadrat soldat la o companie de branduri. A cunoscut adevăratul sens al războiului, rezistând timp de 6 săptămâni în tranșeele de pe linia întâi.

Ioan Lascău a fost felicitat în fiecare an de către Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii care sărbătorea de fiecare dată alături de familie și reprezentanții administrației locale semn că a fost respectat pentru faptele sale și nu a fost niciodată dat uitării.

În fiecare an militarii de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii au fost prezenți la ziua de naștere a veteranului de război pentru a-l sărbătorii, alături de familie și de reprezentanți ai administrației locale care nu l-au uitat pe Lascău, veteranul de război din Luncani care a luptat  pe Frontul de Est, trecând prin Tighina, Tiraspol și ajungând până în Odesa,

Acest s-a născut pe 25 februarie 1912 și locuia în satul Luncani, comuna Luna din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Meniuri alese la Școala de Poliție Cluj: antricot de vită, file de crap, cârnați oltenești

Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca, face aprovizionări cu alimente. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, școala de...

Închide