Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO/LIVE. Vama Petea blocată de refugiații din Ucraina. Statul maghiar nu îi mai primește

Sute de ucraineni, în special femei și copii, sunt blocați la Vama Petea din județul Satu Mare, din cauza unei noi reglementări introduse de Guvernul Ungariei, conform căreia, refugiații ucraineni nu mai pot să intre în țară fără un pașaport biometric.

 

Potrivit poliției de frontieră, statul maghiar nu mai permite intrarea în țară a ucrainenilor fără un pașaport cu viză sau unul biometric. Astfel că, mulți dintre refugiații ucraineni sunt nevoiți să facă cale întoarsă spre Ucraina sau să se îndrepte spre granițele cu Serbia pentru a ajunge în țările din Occident. Reporterii PortalCJ, aflați la vamă, cozile de mașini înmatriculate în Ucraina se întind pe kilometri întregi, fiind pline de femei și copii, întrucât, majoritatea bărbaților nu au fost lăsați să iasă din Ucraina.

Potrivit colegilor PortalCJ care au fost la PTF Petea, în partea maghiară, Guvernul a trimis și armata pentru a detensiona situația, din fericire, nu a fost nevoită intervenția acestora de la anunțarea noii reglementări.

,,Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din aceasta tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

În  prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ”, potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident rutier în județul Cluj. Microbuz strivit de două TIR-uri

Un accident rutier a avut loc astăzi în localitatea Mănășturel. Din informațiile transmise de autorități, se pare că o autoutilitară...

Închide