Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Clujenii sunt chemați la protest pentru apărarea Pădurii Hoia-Baciu împotriva investițiilor imobiliare haotice

Activistul de mediu, Adrian Dohotaru invită clujenii să participe la Marșul Haosului Imobiliar programat sâmbătă, 20 martie, ora 11, la Muzeul Satului.

Redăm mai jos întregul mesaj.

,,Dragi clujeni, ne întâlnim sâmbătă, 20 martie, la protest, ora 11, la Muzeul Satului, ca să apărăm Pădurea Hoia-Baciu de drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii.

Drumul pietruit e de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului și ulterior drumul de pământ e lărgit până în Florești pentru utilajele de șantier și pentru trafic auto care distrug un plămân verde al Clujului, la nivel metropolitan. Vezi harta pentru detalii.

Dacă nu era scandal public, șeful Ocolului Silvic se încăpățâna să ne spună că drumul spre șantier e în regulă. Asta fără să ne spună de unde știe atâtea detalii despre șantier pentru că datele despre cele 5 blocuri de 10 niveluri deasupra Donath Park nu sunt publice.
Ce e public în mod clar e că drumul este pe teritoriul Cluj-Napoca. Totuși, primarul Emil Boc zice că s-ar putea să țină de comuna Baciu. De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit?

De ce nu intervine președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, din moment ce drumul de șantier dă într-o alee pietonală propusă de Consiliul Județean la extinderea Muzeului Etnografic? Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ?

Am cerut primarului Pivariu din Florești să ne arate autorizația de construire, transparență necesară pentru ca Floreștiul să se dezvolte mai puțin haotic. De ce nu arată autorizația și ne atacă tot pe noi, iubitorii pădurii?

Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa. În interesul cui e acest haos administrativ?
Am cerut printr-o sesizare către Prefect să atace în contencios administrativ autorizația de construire a ansamblului imobiliar pe motiv că a expirat Planul Urbanistic Zonal care stă la baza sa. Am cerut primarului Emil Boc să facă pe bune o pădure parc, cum a declarat că vrea în trecut, la presiunea societății civile, nu o pădure cu trafic auto prin ea.

Acum vă cerem vouă, clujenilor, celor peste 10.000 care ați semnat petiția, dar și celor care nu ați semnat-o, să ieșim acum, în al 24-lea ceas, să apărăm pădurea, să cerem autorităților să renunțe la drumul de șantier și pentru trafic auto prin mijlocul ei, să renunțe la dezvoltarea imobiliară haotică.

Vom parcurge în marș Drumul Haosului Imobiliar păstrând regulile de distanțare socială, sâmbătă, 20 martie, ora 11, cu întâlnire la Muzeu. E un marș prietenos cu copiii, eu vin cu copiii, deci mergem în ritm domol. Am copilărit în Hoia, vreau ca și ei să copilărească în pădurile Clujului ca să înțeleagă importanța naturii în contextul schimbărilor climatice datorate omului. Dacă ai ritm mai alert sau programul tău nu-ți permite să stai până la 12.30 cu noi, hai cu bicicleta, hai în alergare, hai în drumeție și stai strict la întâlnirea de la muzeu până la 11.30, apoi mergi în ritmul tău.

Dă mai departe petiția câtorva prieteni, dacă nu ai făcut-o până acum. Hai să ne dublăm numărul ca să fie imposibil autorităților să ne mai ignore:
https://campaniamea.declic.ro/…/opriti-taierile-abuzive…
Cu prietenie,
Adi Dohotaru
dir. ex. Societatea Organizată Sustenabil”

3 comentarii

  1. Viorel Felician Răspunde

    Locuințe și proprietăți de 1 euro în Europa? Depopularea satelor și orășelelor din Europa a forțat autoritățile locale să găsească soluții creative, chiar ingenioase pentru a atrage cumpărători sau turiști în aceste zone. Dalmata Agenție Imobiliară din Satu Mare vă prezintă metodele creative prin care primarii din aceste zone depopulate au reușit să facă vânzări de case și apartamente, închirieri de case și apartamente sau vânzări de terenuri și să revitalizeze aceste sate pitorești:

    https://imobiliaredalmata.ro/b-case-de-1-euro-in-europa

  2. Viorel Felician Răspunde

    Cimentul care se auto repară, Grafenul 3D, Aerografitul, Bambusul modular, Aluminiul transparent, Lemnul translucid, Betonul care emite lumină, Spuma din aluminiu, Hidroceramica, Bioreactoarele sunt câteva dintre materialele inovative care schimbă sau vor schimba modul în care construim.

    De la materiale care își generează propria energie la cele care furnizează protecție structurală mai mare, viitorul clădirilor evoluează. În timp ce multe din aceste inovații nu au fost implementate la scară largă, agenția imobiliară Dalmata din Stau Mare vă asigură că acestea își vor face simțită prezența în următorii zece sau douăzeci de ani și vă invită să aflați mai multe detalii despre aceste materiale în articolul de mai jos:

    https://imobiliaredalmata.ro/b-materiale-noi-care-vor-revolutiona-costructiile-de-locuinte

  3. Viorel Felician Răspunde

    Creșterile prețului la energie curent electric, gaz natural, carburanți ne afectează finanțele tot mai mult motiv pentru care acum este momentul să investim în locuința noastră pentru a o face mai economă.

    În articolul de mai jos agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare care oferă servicii de vânzări apartamente, vânzări case, închirieri apartamente și case în Satu Mare vă prezintă câteva sfaturi pentru scăderea consumului de energie, fie că este vorba de o investiție mare precum instalarea de panouri solare sau ceva care pare nesemnificativ ca stingerea becurilor, când scădem consumul de energie economisim bani.

    https://imobiliaredalmata.ro/b-cum-sa-ne-facem-locuinta-mai-economa-din-punct-de-vedere-energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Accidentul din Bună Ziua, surprins LIVE. Mărturia unei fete

Una dintre fetele implicate în accidentul petrecut în cursul zilei de 15 martie 2021 din cartierul Bună Ziua, a postat...

Închide