Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTOPLANURI. Parcul Zorilor/Observator va fi modernizat. Proiectul este în dezbatere

FOTO. Parcul Zorilor/Observator va fi modernizat. Primarul Emil Boc a anunţat pe pagina de Facebook că proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ Parc Zorilor este supus dezbaterii și aprobării Consiliului local în ședința de săptămâna următoare.
Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor – zona Observator – are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public.
Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.
“Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. Crearea de noi parcuri și dezvoltarea zonelor verzi în toate cartierele reprezintă doar una din dimensiunile “Clujului Verde”, în care Primăria continuă investițiile”, a arătat primarul.
Proiectul de H.C.L pregătit poate fi consultat pe website-ul Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
De ce se efectuează ecografia mamară?

Autoexaminarea sânilor trebuie să fie un obicei constant pentru femeia modernă, iar acest proces trebuie făcut în fata oglinzii la...

Închide