Ultima actualizare: azi, 10:08
Naţionale

Uraniu găsit la o fabrică închisă din București. Poliția a izolat zona

Mai multe instalații radiologice care conțin uraniu sărăcit au fost descoperite pe platforma unei fabrici închise din București. Polițiștii au intervenit pentru izolarea zonei iar experții au ridicat containerele radioactive.

“În cursul zilei de 12 martie a.c., CNCAN a fost sesizat cu privire la existenta unui potențial pericol urmare a demolării unei clădiri de pe platforma fostei fabrici Vulcan, care adăpostea  35 de instalații radiologice industriale conținând uraniu sărăcit, aparținând societății Nuclearnomtaj S.A. – entitate autorizata CNCAN în lichidare.

O echipă CNCAN s-a deplasat la fața locului și, urmare a constatării degradării protecției fizice a materialelor nucleare depozitate, a solicitat prezenta Poliției Române pentru investigarea împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment și asigurarea protecției fizice a instalațiilor până la finalizarea procesului de transfer al acestora la un depozit autorizat. (…)

În etapa de evacuare toate instalațiile nucleare au fost scoase din depozit și transferate în siguranță la IFIN-HH. În urma măsurării nivelului de contaminare a zonei, s-a constatat că nu există pericol radiologic pentru populație și mediul înconjurător”, se arată într-un comunicat CNCAN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Vaccinuri puse în carantină. La Cluj s-au făcut vaccinări din acest lot

Autoritățile din România au decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia. Din acest...

Închide